Beoordeel een boek niet naar zijn kaft

11 mei 2021   |   5 min lezen

Regelmatig kom ik als recruiter kandidaten die, om wat voor een reden dan ook, al een paar jaar aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Vergeet niet het gaat vaak om mensen met een enorme veerkracht.

Sourcing en het goud van de recruitment wereld

15 april 2021   |   4 min lezen

Ik kan er niets aan doen, maar sourcing roept bij mij negatieve associaties op van een dagmijnbouw of de sleepnet vissen. Hierin lijkt alles geoorloofd om het goedje in te winnen, ongeacht de nare consequenties.

What’s in a name: Headhunter of toch liever Sociaal Recruiter?

30 maart 2021   |   4 min lezen

Wat als nou je werkwijze vrijwel hetzelfde is als die van de headhunter, maar je doelgroep, als het ware het tegenovergestelde is. Hoe noem je dat dan?

De leider en het John Wayne syndroom

23 maart 2021   |   6 min lezen

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat je een écht goede leidinggevende bent als je goed kunt hardlopen en een goede conditie hebt. Heel iets anders dan een John Wayne leider.

Het sollicitatiegesprek in de retail: maar dan anders

16 maart 2021   |   5 min lezen

Al jaren zijn er mensen binnen de HR-wereld die zich afvragen of we niet eens moeten ophouden met het voeren van sollicitatiegesprekken.

Het voortdurende functioneringsgesprek: praten kan écht altijd

2 maart 2021   |   5 min lezen

Kritiek geven én ontvangen is moeilijk. Toch, is het belangrijk dat er op de werkvloer open communicatie is. Vertel wat er goed gaat en niet of minder goed gaat.

De Werkplezier Makelaar: de kracht van luisteren én handelen

16 februari 2021   |   5 min lezen

Het eerste wat Merel opviel was de hoeveelheid medewerkers die langdurig in verzuim zaten. Niet een paar dagen of weken, maar vaak al maanden of meer dan een jaar.

Een HR-businesspartner: daar ben je nooit te klein voor

2 februari 2021   |   4 min lezen

“Wij zijn te klein” of “mijn organisatie is te klein voor een HR-businesspartner”. Zo sta je als MKB-er gelijk 1-0 achter. Maar goede, strategische en tactische HR heeft meerwaarde in elke organisatie.

Functieprofiel: het is maar net hoe je een functie in wilt vullen

19 januari 2021   |   5 min lezen

Ik vertelde de opdrachtgever dat ik voor dit profiel gelijk dacht aan een ’56-plusser’. Verbaasd keek ze me aan. “Hoezo een 56 plusser? Die zijn toch duur en vaak ziek?"