Prijzen

Werkgever Met een Gouden Hart

Gemeente Amsterdam 2018

Tussen juli 2017 (twee maanden na de start van DITIS HR) en februari 2018 zorgden we ervoor dat meer dan 60 mensen uit Amsterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan kregen bij Servauto en dus uit een uitkering kwamen. De gemeente Amsterdam bekroonde Total Nederland en DITIS HR met het gouden hart. We waren de eerste werkgevers die deze eervolle waardering van de gemeente ontvingen.  

1e prijs Meest Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer

Franse Kamer van Koophandel in Nederland 2018

Vanwege de inspanningen die Total Nederland en DITIS HR sinds 2017 deden op het gebied van het helpen van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in het algemeen en oudere (56-plus) werkloze mensen in het bijzonder werd Total Nederland uitgeroepen tot de onderneming met Franse roots in Nederland met het beste mvo-beleid van 2018.

Winnaar Innovation Award

Total S.A. groep 2019

Voor het innovatieve mvo-personeelsbeleid ontvingen Total Nederland en DITIS HR de 1e prijs uit meer dan 140 inzendingen wereldwijd binnen de Total S.A. groep. Total ontwikkelde met de actieve ondersteuning vanuit DITIS HR een inclusief personeelsbeleid, waarbij mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt een streepje voor hebben. 

Winnaar Beste Recruitmentcase

Werf& Magazine 2019

In 2019 ontwikkelde DITIS HR samen met Servauto en de gemeente Amsterdam de Retail Academy. Een korte vierdaagse trainingsstage waar mensen met een grote, maar overbrugbare, afstand tot de arbeidsmarkt kennis kunnen maken met het werken in een retailomgeving. Een CV of sollicitatiegesprek waren niet aan de orde. Alleen de motivatie om de training te doen. Van de 40 deelnemers die tussen december 2018 en mei 2019 startten kregen er 36 een arbeidscontract aangeboden. Laagdrempelig werven in optima forma. De Retail Academy is nog steeds actief en jaarlijks vinden tientallen mensen via dit traject eindelijk een baan.  

Ons blog

Beoordeel een boek niet naar zijn kaft

Regelmatig kom ik als recruiter kandidaten die, om wat voor een reden dan ook, al een paar jaar aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Vergeet niet het gaat vaak om mensen met een enorme veerkracht.

Sourcing en het goud van de recruitment wereld

Ik kan er niets aan doen, maar sourcing roept bij mij negatieve associaties op van een dagmijnbouw of de sleepnet vissen. Hierin lijkt alles geoorloofd om het goedje in te winnen, ongeacht de nare consequenties.

What’s in a name: Headhunter of toch liever Sociaal Recruiter?

Wat als nou je werkwijze vrijwel hetzelfde is als die van de headhunter, maar je doelgroep, als het ware het tegenovergestelde is. Hoe noem je dat dan?